Sören Sandström, Skutskärs IF Bandy. Foto: August Bergkvist/SR
Sören Sandström, Skutskärs IF Bandy. Foto: August Bergkvist/SR

Ingen elitserie för Skutskärs bandydamer

Skutskärs ordförande kritisk till bandyförbundets regelverk
4:11 min

Det blir inget elitseriespel för Skutskärs If:s damlag i bandy. Klubben anmälde för en tid sen intresse att flytta upp till högsta serien från allsvenskan eftersom två elitserielag meddelat att de inte kommer spela kommande säsong.

Idag kom besked från Svenska Bandyförbundet att Skutskärs IF inte är kvalificerade att delta i elitserien då förfrågan endast går till lag som deltog i allsvenskan förra säsongen.

Sören Sandström, ordförande för Skutskärs IF, är kritisk till bandyförbundets regelverk och den utdragna beslutsprocess som varit.

-Det man kan begära det är att man ska ha samma regelverk framförallt för damer och herrar och att det inte ska behöva bli något tjafs så fort det rör sig om damidrott. Jag tycker inte man tar dambandyn riktigt på allvar från förbundets sida måste jag säga.

Stig Bertilsson, ordförande i bandyförbundet, hyllar Skutskärs damsatsning. Han menar att regelverket är glasklart.

-Man kan inte anmäla sig för spel i damernas högsta serie, elitserien. Dit måste man kvalificera sig helt enkelt och det gör man genom att spela i allsvenskan och gå upp från allsvenskan till elitserien.

Stig Bertilsson säger att det inte är någon skillnad på regelverket för dam- och herrbandy. Och så här förklarar han vad som kommer hända nu med den plats som Skutskär gått och hoppats på.

-Det går enligt en turordning så nu när vi har två damlag som har hoppat ur så får de allsvenska damlagen i rangordning, beroende på hur förra säsongen gick, möjligheten att säga ja eller nej till uppflyttning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".