Rostad sötpotatis med fetaoströra

Den här gången i Christinas mat testar vi att rosta sötpotatis i brödrosten som sedan serveras med bland annat fetaost och timjan. Perfekt som förrätt eller mellanmål.

Brödrostad sötpotatis med fetaoströra

Tvätta en sötpotatis men låt skalet vara kvar. Skiva den på längden, drygt halvcentimetertjocka skivor. Rosta skivorna i brödrost (ca 10 min, eller tills skivorna är mjuka inuti och har fin färg utanpå).

Under tiden: rör ihop 75 g smulad fetaost och 1 dl creme fraiche. Smaka av med lite örtsalt, svartpeppar, torkad timjan och honung. Servera som förrätt eller mellanmålssmörgås med sötpotatisskivan i botten, toppa med ruccola, skivad tomat, fetaoströra, rostade pinjenötter och rivet citronskal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista