Mårten Nilsson.
Polisen har nu inlett en förundersökning om olyckan där Mårten Nilsson avled. Foto: Tor Johnsson

Mårten Nilssons död utreds av polis

Polisen: Utredningen får visa hur vi går vidare
1:33 min

En förundersökning är nu inledd kring olyckan där P4 Upplands medarbetare, journalisten Mårten Nilsson avled tidigare i sommar. Förundersökningen gäller vållande till annans död.

– Det innebär att utredningen fortsätter. Föraren och vittnen kommer att höras, och det är klart att det i det här läget också uppstår en brottsmisstanke riktad mot den här bilföraren. Sen får utredningen visa fortsättningsvis hur vi ska hantera ärendet, säger Christer Nordström, talesperson på Uppsalapolisen.

Det var i mitten av juli som P4 Upplands mångårige medarbetare, reportern Mårten Nilsson var ute och cyklade längs väg 282. I höjd med Gunsta blev han påkörd av en bilist och blev så svårt skadad att han avled.

Vet vi någonting om vad som hände?

– Det finns vissa uppgifter i ett kortare förhör som gjordes i samband med den här tragiska olyckan. Jag vill inte gå in på vad som sägs där eftersom föraren var chockad vid det här tillfället.

Vållande till annans död, vad innebär det?

– Det innebär att man blir misstänkt för att ha orsakat en annan persons död genom att ha varit vårdslös eller oaktsam. Och det här är någonting som åklagaren måste kunna styrka i den förundersökning som är inledd. Det är ju så att som bilförare så har man alltid ett särskilt ansvar när det gäller cyklister eller gående, alltså oskyddade trafikanter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".