Prins Carl Philip, prinsessan Sophia och lillprins Alexander
Familjen på Solliden i somras. Foto: Kate Gabor, kungahuset.se

11.45: Hör prinsdopet i P4

P4 med Lotta Bromé sänder direkt och rapporterar från prins Alexanders dop i Drottningsholms slottskyrka i dag. Ceremonin börjar kl. 12.00.

Den fem månader gamla prins Alexander Erik Hubertus Bertil, son till prins Carl Philip och prinsessan Sofia, döps i dag i Drottningholms slottskyrka av ärkebiskop Antje Jackelén.

Inbjudna gäster är den närmaste familjen, representanter för utländska kungahus, riksdagen, regeringen och det officiella Sverige. 

Prins Alexanders dop är det femte kungliga dopet på kort tid och det stora antalet kungliga barn gör att prinsen hamnar långt ner i successionsordningen.

Prinsen döps i samma klänning som prinsessan Estelle, prins Oscar, prinsessan Leonore och prins Nicolas döptes i. Klänningen har varit i bruk som kungahusets dopklänning sedan 1906, och har burits av bland andra kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria. 

Sändningen drar igång kl. 11.45!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".