Tåg
En bro i Sollentuna har försenat tågtrafiken till och från Uppsala. Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Resenärerna om senaste tidens tågkaos

Trafikchef: "Det finns ingen enkel förklaring till det här"
1:45 min

Två tågstopp mellan Uppsala och Stockholm det senaste dygnet - och tre sen i somras. Stoppen tågtrafiken har berott på att fordon kört in i en och samma bro i Sollentuna. Det här har påverkat många tågresenärer.

– Vi tänkte ta tåget till Stockholm i går, och sedan vidare till Gotlandsbåten. Men det tåget gick inte. Vi bokade om tåget tills idag men så blev det tågkaos idag med. Den ene av oss skulle jobba så det påverkade honom mer än mig, säger en resenär.

Nu ska frågan om orsakerna utredas, säger Manfred Holmelin, chef för trafik och fastighet i Sollentuna kommun.

– Som jag ser det så finns det ingen enkel förklaring till varför så många kör in i bron trots att det är bra skyltat på platsen. Vi kommer nu att förstärka skyltningen och även se över om det finns andra saker som vi kan göra för att förhindra fler olyckor.

Så här säger Martin, en annan Uppsalapendlare.

– Det är väl inte så bra att en och samma bro råkar ut för olyckor. Den trafiksituationen bör man se över och kolla vilka alternativ som finns. Det är samma sak med Södertälje och då påverkades trafiken väldigt mycket.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".