Gammalt SJ-tåg.
Gammalt SJ-tåg. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio

Tågproblemen till och från Uppsala fortsätter till på onsdag

Trafikverket: Det blir förseningar och inställda tåg
1:05 min

Den skadade växeln på järnvägsnätet mellan Uppsala och Stockholm kommer att fortsätta att ställa till problem i tågtrafiken till på onsdag.

– Det innebär att man får köra med lägre hastighet och bara trafikera ett av de två spåren där. Då blir det förseningar och enstaka turer som får ställas in speciellt i rusningstrafik, säger Johan Tjerneng som är presskommunikatör på Trafikverket.

Från början räknade Trafikverket med att växelproblemet skulle kunna åtgärdas i natt, men nu visar det sig att dettar tid att få fram nya delar till den trasiga växeln och man räknar med att kunna reparera växeln först på onsdag morgon vid sextiden, säger han.

Hur drabbas rusningstrafiken i eftermiddag?

– Ja, det blir ungefär som på morgonen. det blir längre restid på vissa turer och några turer kommer att ställas in. Om man tänkt åka med SL och den blir inställd så kan man åka med SJ och tvärtom. 

Vad rekommenderar du resenärerna att göra?

– I första hand kontakta det bolag som man har köpt biljett ifrån och kolla hur den tur som man har tänkt åka påverkas, säger Johan Tjerneng.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".