Kokbok skall hjälpa hemlösa

En ny kokbok som snart går iväg till tryckeriet kommer att hjälpa de hemlösa i Uppsala. Intäkterna från boken ska nämligen gå till de hemlösa i Uppsala. Kokboken som kommer att heta Tok-Hop-kokboken skrivs av Reine Falkenström Larsen som själv är hemlös.

- Jag var på Samariterkyrkans soppkök och frågade om de inte hade någon fast föda, för det kände jag för. Det hade de inte. Så då började jag skissa på en del recept. Diakonen fick smaka och de har stöttat mig hela vägen. Så det har blivit fler och fler recept som nu då kommer att bli en kokbok.

Kokboken kommer att finansieras av Samariterkyrkan och av de pengar som Reine själv samlar in med en bössa och intäkterna från boken ska gå till dom hemlösa som finns i Uppsala. Nått utgivningsdatum är inte bestämt än. Men kokboken kommer att skickas till tryckeriet snart. Reine har tidigare arbetat som kock och han har samlat recept från olika delar av världen som kommer att finnas i kokboken.

- Det kommer att bli mycket från medelhavet, Danmark som jag själv kommer ifrån. Det kommer bli en del Sydamerikanskt, och även Indonesiskt. Gott.