Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio
Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio

Oklart kring Dragon Gates framtid

Marie Larsson (S): Jag är orolig och bekymrad
1:29 min

Frågetecknen hopar sig kring hotell- och restaurangkomplexet Dragon Gate. Nedläggningsbeskedet på hemsidan dementeras nu av en ny text.

"Vi ber om ursäkt för det konstiga meddelandet som tidigare stod här. En av våra anställda missuppfattade detta som att hotellet hade stängt ner vilket inte är fallet."

Den nya texten lades ut under onsdagsförmiddagen. Tidigare hette det att "Vi har stängt ner vår anläggning och verksamhet och vi vet inte om eller när vi öppnar igen." 

P4 Uppland har under tisdagen och onsdagen förgäves sökt Dragon Gates VD, Kenny Li för att få klarhet i det välkända hotell- och restaurangkomplexets framtid. Enligt uppgift ska han befinna sig i Kina.

Kommunalrådet i Älvkarleby, Marie Larsson, säger att hon en tid har anat att verksamheten skulle lägga ner.

– Vi har ju sett att man gått ner i verksamhet. Man har ju bland annat i somras stängt restaurangen. Så att någonting skulle hända har i alla fall jag känt på mig.

Men Erland Ågren, som tidigare har fungerat som konsult åt Kenny Li, tror att det rör sig om ett missförstånd.

– Vad jag vet var allting klart för att öppna hotellet. Restaurangen är bara tillfälligt stängd för att ägaren är på semester.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".