Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio
Nerläggningsbeskedet ska ha varit ett misstag. Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio

Dragon Gate backar om nedläggningen

Tidigare konsulten: Har gjort det väldigt klantigt
1:29 min

I onsdags publicerades en text på hemsidan som dementerar det tidigare nerläggningsbeskedet. Den första texten var ett misstag, enligt Erland Ågren som är talesperson för projektet.

Den som gick in på Dragon Gates hemsida i tisdags möttes av ett nerläggningsbesked: "Vi har stängt ner vår anläggning och verksamhet och vi vet inte om eller när vi öppnar igen", stod det.

– Den som har skrivit det här har egentligen skrivit om restaurangen som stängde tillfälligt i söndags eftersom kocken stack till Kina, säger Erland Ågren, tidigare konsult åt vd:n Kenny Li.

– Jag vet inte när han kommer tillbaka eller när han öppnar.

I onsdags förmiddag hade texten ändrats: "Vi ber om ursäkt för det konstiga beskedet som tidigare stod här. En av våra anställda missuppfattade detta som att hotellet hade stängt ner vilket inte är fallet."

P4 Uppland har förgäves sökt Dragon Gates vd, Kenny Li. Enligt Erland Ågren befinner han sig tillfälligt på semester i Kina. Och någon stängning är det inte tal om, enligt Ågren.

– Den som har skrivit det har gjort det väldigt klantigt och jag vill ha reda på vem det är. Vi är bara en månad från att få tillståndet från kommunen att öppna.

Vad händer sen?

– Det får du fråga Kenny Li när han kommer tillbaka från Kina.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".