Ytterligare varsel hotar företag vid Arlanda

Upplandsnytt kan idag avslöja att företaget Patria Helicopters i Arlanda, kan komma att säga upp en tredjedel av sin arbetsstyrka. Patria Helicopters som sysslar med underhåll av polis och militärhelikoptrar förhandlar just nu med de inblandade facken.

Varslet som Patria Ostermans nu förhandlar med facken om kommer att beröra ungefär 30 av de ca 80 anställda.

Den information som facket har fått är att det är en nödvändig omstrukturering då företaget har gått med förlust flera år i följd. Leif Hernvall är ombudsman vid Transportfacket avdelning 46, som just nu förhandlar med Patria Ostermans:

- Företaget har gått dåligt och har gjort det i några år. De har beslutat att förändra organisationen.

Anledningen till att det har gått dåligt är att man har relativt höga kostnader, på senare år har flera större kontrakt gått till andra företag och som ett resultat av detta

Patria Ostermans hette tidigare Ostermans Aero men när det gick upp i den finska försvarskoncernen Patria Group bytte man namn. Förhoppningarna att företagets resultat skulle vända kom dock på skam.

Den förre VD:n sa upp sig bara för någon månad sedan när det blev tal om neddragningar och nu hotas alltså 30 jobb på Patria Ostermans.

Kontakta reportern:

robert.peszkowski@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista