Unga Vuxna-projekt i Tierp blir kvar

Projektet Unga vuxna i Tierp, som arbetar förebyggande med yngre missbrukare, blir kvar ett halvår till. Kommunen anser att de negativa konsekvenserna av en omedelbar nedläggning är för stora

Individ och familjenämnden har ett sparkrav på 14 miljoner och för några veckor sedan bestämdes att alla projket skulle avslutas.

Men nu har man gått igenom de sociala projekt som pågår och Peter Nordström, som är förvaltningschef inom individ och familjeomsorgen säger att det både blir dyrt och inhumant att avsluta projekten omedelbart:

- Visst det går att lägga ner, men vi måste ta hand om de personer som vi har kontakt med. Vi kan inte bara bryta det direkt i augusti. Vi måste bromsa förnuftigt och då anser vi att det är läge att lägga ner i februari i stället

Det innebär ändå att projektet läggs ner i förtid. Kommunen har tidigare fått kritik för att det bara är en person som arbetar med missbruksfrågor. Hur det blir i framtiden kan inte Peter Nordström svara på:

-Det kan inte jag svara på nu, mer än att vi ska göra vad vi kan för att beakta Länsstyrelsens synpunkter

Kontakta reportern:
ulrika.hyllert@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista