Gustaf Klarin och Maj-Lis Pettersson Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio
Gustaf Klarin och Maj-Lis Pettersson Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio

Trädgårdsexpert Maj-Lis får hederspris

"Man blir jätteglad och känner sig ärad"
1:27 min

Hortonomen och växtskyddsexperten Maj-Lis Pettersson är en av fem som tilldelas en hedersmedalj för hennes engagemang i Uppsala kommun.

– Det är självklart att man blir jätteglad och känner sig ärad. Jag tycker även att Radio Uppland ska känna sig ärade för det var ju så det började, säger Maj-Lis Pettersson och fortsätter:

– De trycker ju lite på den här mediemedverkan och det var ju Radio Uppland som upptäckte mig och har hållit fast vid mig.

Motiveringen lyder:

"Maj-Lis Pettersson får hedersmedaljen för att hon, som hortonom och växtskyddsexpert, kunnigt och pedagogiskt, sedan 1970-talet genom en allt mer utåtriktad verksamhet, lärt Uppsalabor och radiolyssnare över hela landet om växtskydd, odling och att utveckla trädgårdar."

De fyra andra som tilldelas kommunens hedersmedaljer är förlossningspedagogen Janette Brandt, idrottsprofilen Gunnar Haeggblom, författaren Ola Larsmo och entreprenören Lars Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".