Daniel Toresson samlar namnunderskrifter
Daniel Toresson från Medborgarakuten. Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio

Medborgarakut startar i Norrtälje

Daniel Toresson: Frustration över att politikerna inte lyssnar
1:41 min

Kommuninvånare i Norrtälje har startat en förening de kallar Medborgarakuten för att ge medborgarna en röst till politikerna.

Daniel Toresson som är en drivande kraft när det gäller en folkomröstning om småskolorna berättar hur föreningen kom till.

– I samband med att skolorna skulle läggas ned så har ett nytt kontaktnät över hela kommunen bildats. Många människor har uttryckt sin frustration över att politikerna inte lyssnar och att man inte gör någonting för landsbygden. Vi vill ge medborgarna en röst till de folkvalda.

Vilka frågor kommer man då ta upp förutom skolan?

– Landsbygdsfrågan är en kärnfråga. Det satsas mycket pengar som rör Norrtälje stad men vi måste även få människor att flytta ut på landsbygden. Det är där framtiden ligger anser vi.

Ulrika Falk (S) är kommunstyrelsens ordförande och tycker att det ska bli trevligt att träffa föreningen framöver och delar även föreningens uppfattning om landsbygdsfrågorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".