Äldre man hand med käpp
Foto: Martina Holmberg/TT

Första mötet för Knivstas seniorråd

"Vi ska vara ögon och öron i kommunen"
1:41 min

Syftet med rådet är att polisen ska få en bättre bild av de problem som finns för äldre i kommunen och som kan skapa otrygghet.

Rådet består av både äldre personer och representanter från olika grupper i samhället som företagare och bostadsrättsföreningar.

Nu har kommunpolisen Örjan Brodin valt ut ett antal personer som anmält intresse, och så har de träffat varandra för första gången. En av dem är företagaren Susanne Jacobsson som berättar hur det gick.

– Jag tycker det gick bra. Vi är 12 stycken från olika grupper i kommunen som bildat rådet och vi har haft ett första möte för att lära känna varandra, säger han och fortsätter:

– Det vi kom fram till var att vi ska vara ögon och öron i kommunen för polisen och även de äldres ögon och öron för vad polisen jobbar med och försöka att förmedla det till dom äldre. Vi vill bland annat verka för brottsförebyggande information om IT-brott. Något som ofta drabbar äldre.

Det kommer också att bildas ett ungdomsråd.

– Vi ser fram emot samverkan med det så småningom, säger Susanne Jacobsson.

Vad händer nu?

– Nu får det här smälta lite och sen drar vi skarpare riktlinjer i december när vi träffas nästa gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".