Ännu inga spår efter taxirånare

Polisen har ännu inga spår efter de två män som i morse beväpnade med pistol rånade en 30-årig taxichaufför. Rånet inträffade vid 6-tiden på morgonen och rånarna kom över en större summa pengar.

Staffan Karlsson är trafikförman på Taxikurir i Uppsala, där den rånade taxichauffören jobbade.

- Det var fruktansvärt. Han blev chockad och skärrad.

Rånarna fick med sig en större summa pengar. Vanligtvis brukar det inte finnas någon större summa pengar i taxibilarna, men oturligt nog råkade det göra det den här gången.

Taxiförarna ska vid en rånsituation inte kämpa emot utan ta det så lugnt som möjligt. Så taxiförarn gav iväg plånboken å de två rånarna försvann sen. När rånarna hade försvunnit så larmade taxiföran polisen, å vid en sån här händelse så har Taxikurir ett utarbetat system för hur de ska agera.

- Vi har en krisgrupp som ständigt befinner sig i beredskap. När larmet går till polisen så går det även till krisgruppen. Det är oftast en person som har jour och han eller hon tar genast kontakt med den drabbade chauffören.

Varje år begås ungefär sex rån mot Taxikurirs bilar. Företaget kommer snart att installera kameror i sina bilar för att höja säkerheten för förarna.