Pumpasallad
Foto: Christina Jansson

Christina gör höstig pumpasallad

Lagom till Halloween tillagar Christina en pumpasallad i radioköket.

Matig pumpasallad med ärtröra (4 portioner)

Sallad

  • 1 butternutpumpa
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 dl matvete (eller andra gryn)
  • 0,5 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 200 g fetaost
  • 2 små stjälkar grönkål
  • 4 skivor entrecôte

Ärtröra

  • 4 dl gröna ärtor
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • salt, peppar
  • citron

 

Gör så här:

Skala och dela pumpan i mindre tärningar. Ringla över olja, salta, peppra och rosta i ugn tills de blir mjuka (ca 20 min). Koka matvetet enligt anvisning påpaketet, låt svalna.

Lägg i en bunke, häll över olja, vinäger och smaka av medsalt och peppar. Strimla kålen tunt och rör ner. Häll upp på ett stort fat. Lägg över den rostade pumpan samt smulad fetaost. Mixa ingredienserna till ärtröran.

Servera pumpasalladen exempelvis till entrecôte som stekts och skivats i skivor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".