Polisbil på utryckning (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio
Polisbil på utryckning (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Fotanglar på E4:an stoppar trafiken söderut vid Rosersberg

Långtradarchaufför: Det står bilar efter hela vägkanten
0:48 min

Det är stora trafikstörningar i trafiken på E4:an mellan Rosersberg och Arlanda.  Orsaken är fotanglar som kastats på vägbanan efter ett inbrott på en elektronikfirma.

Långtradarchauffören Per-Olov Örekärr har suttit fast vid avfarten Rosersberg sedan 04.20 imorse.

– Det small till och sedan såg man ju hur det stod bilar efter hela vägkanten, berättar han.

Hur ser det ut på platsen?

– Ja, i alla fall i norrgående står det lite mer bilar, men nu har de i alla fall börjat släppa på trafiken i södergående. Men det är bara att vänta på bärgaren, säger han.

Hur stora konsekvenser är det för dig?

– Jag skulle ha börjat jobba klockan fem, så det blir rätt stora konsekvenser, berättar han.

Enligt Aftonbladet kan det handla om ett hundratal bilar som fått punktering på vägsträckan  inatt. Orsaken till punkteringsproblemen är fotanglar som är utkastade på vägbanan. Enligt uppgift ligger det även fotanglar på mindre vägar i närheten. Innan de aktuella vägavsnittet på E4:an har det samlat på sig köer med en hel del stillastående fordon som försöker varna andra trafikanter. Händelsen har dragit på sig köer i södergående riktning i form av nyfikna trafikanter. Stockholmspolisen sätter fotanglarna i samband med ett inbrott på ett elektronikföretag i Rosersberg. Flera bilar har setts lämna Rosersberg norr ut på E4:an.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".