Långa köer efter fotanglar orsakat stopp i trafiken
1 av 3
Igenkorkat i trafiken efter att fotanglar orsakat stora trafikstörningar, mycket svårt att ta sig upp på E4:an från Märsta Foto: Mårten Randberg/ Sveriges Radio
Fotanglar stoppar trafiken
2 av 3
Långtradarchauffören Per-Olov Örskärs egen bild från stoppet Foto: Per-Olov Örskär
Så här ser en fotangel ut.
3 av 3
Så här ser en fotangel ut. Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Kastade fotanglar på E4 - åtta gripna

Lars Byström, polisens presstalesman: Vi har gripit åtta personer
0:57 min

Närmare 100 fordon har drabbats av punktering efter att fotanglar kastats ut på E4:an efter ett inbrottsförsök. Åtta personer har gripits misstänkta för att ligga bakom dådet.

Det är störningar i trafiken på E4:an mellan Rosersberg och Arlanda. Orsaken är att flera fordon, både personbilar och lastbilar fått punktering på sträckan. Det är besvärligt i båda riktningar.

Lars Byström, presstalesman hos polisen, säger att man under morgonen gripit åtta personer.

– Vi var snabbt på plats efter att larmet om inbrott kom och då kunde vi stoppa flera bilar som lämnade platsen och kunde gripa åtta personer. Under deras färd från brottsplatsen så slängde de ut en stor mängd fotanglar som har lett till stora trafikstörningar på E4, främst söderut.

Hur många har drabbats av punkteringar?

– Jättesvårt att säga men det verkar vara ett stort antal. 

Vad innebär det här för trafiken?

– Det verkar vara nästintill helt stopp utefter E4, så det är bara att beklaga, säger Byström.

Orsaken till punkteringsproblemen är alltså de fotanglar som är utkastade på vägbanan. Enligt uppgift ligger det även fotanglar på mindre vägar i närheten.

Innan det aktuella vägavsnittet på E4:an har det samlat på sig köer med en hel del stillastående fordon som försöker varna andra trafikanter.

En av de som suttit fast efter att bilen fått punktering är lastbilschauffören Per-Olov Örekärr. Han har suttit vid avfarten Rosersberg sedan klockan 04.20 imorse.

– Det small till och bilen började gå åt höger, jag vet inte om det blivit några mer skador men det tror jag inte det är nog bara punktering som alla andra fått.

Hur ser det ut på platsen?

– Det står bilar längs hela vägkanten. det är väl bara att vänta på att bärgaren kommer. Jag skulle ha börjat jobba vid fem och köra ut grejor så det blir rätt stora konsekvenser nu.

Stockholmspolisen sätter fotanglarna i samband med ett inbrott på ett företag i Rosersberg som säljer mobiltelefoner. Flera bilar har setts lämna Rosersberg norr ut på E4:an.

På väg till Rosersberg drabbades åtminstone en polisbil av punktering. Men ingen person har kommit till skada på grund av fotanglarna, enligt polisen. 

Vad som har stulits och hur inbrottet går till vill polisen inte kommentera just nu.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".