En spelare i Dalkurd.
Ikväll kan beslutet om Dalkurds framtid komma att tas. Foto: Emil Holmgren.

Om Dalkurd flyttar till Uppsala kan avgöras ikväll

Rimsky Barlari: Det kan komma ett beslut ikväll
0:37 min

I kväll kan Dalkurds styrelse komma att besluta var klubben ska bedriva sin elitverksamhet. Styrelsen får flera alternativ att välja mellan, säger Rimsky Barlari, pressansvarig, till P4 Dalarna.

– Det kan bli ett beslut ikväll, men det kan också bli så att det inte blir det, säger Rimsky Barlari, som lett arbetet med att ta fram förslag till styrelsen.

Under hösten har debatten om Dalkurds framtid varit het. Det har ryktats om flyttar till både Linköping, Uppsala och Upplands-Väsby för klubben, som hamnat på kollisionskurs med Borlänge kommun.

Oenigheterna gäller bland annat var klubben ska spela sina matcher. Dalkurd anser även att klubben inte fått några bra lokaler att vara i av kommunen.

– Mitt och arbetsgruppens uppdrag har varit att ta fram olika lösningar, och de presenterar vi ikväll, säger Barlari, som inte vill kommentera stridigheterna med kommunen eller gå in på åt vilket håll det lutar.

– Men det skulle vara dumt att bara låsa sig till ett enda förslag, vi tar fram olika som styrelsen nu får ta ställning till.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".