Nya studenter får förtur

Nyanlända studenter i Uppsala får från och med i höst förtur till studentbostäder. De nya reglerna har kommit till för att hjälpa nyanlända. Men studenter som sedan länge köar till bostad undrar om reglerna verkligen är rättvisa.
Mattias Nilsson kom till Uppsala i höstas för att studera. Han sover fortfarande på golvet hemma hos en kompis. Att hitta en egen lägenhet visade sig vara svårt. Studentstadens nya köregler tycker han känns som ett slag i ansiktet. - Man borde rimligtvis kunna kräva av studentstaden att de skulle kunna hantera sitt kösystem på ett rättvist sätt. Men Bertil Flodström, som är VD på Studentstaden, tycker inte att systemet är orättvist. Varje månad fördelas nya bostäder, och det är bara vid två tillfällen som recentiorerna får gå före. - Det är ju för att hjälpa dem som inte har några kontakter i stan. De som redan bor i Uppsala har ju trots allt hittat någon preliminär lösning för sitt boende.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista