Fredrik Bernhardsson och Märta Säfström
Fredrik Bernhardsson och Märta Säfström. Foto: Emelie Rockler/Sveriges Radio

Mycket är oklart kring nya damlaget

Tränaren: Om de beslutar att vi inte får utträde då blir vi kvar
1:18 min

De flesta spelarna är nöjda men oklarheterna leder till en del oro. Först och främst måste Sirius klubba igenom damlagets utträde på årsmötet - annars blir de kvar.

I fredags kom nyheten om att Sirius dam kommer att lämna den blå-svarta organisationen för att bilda ett nytt lag. Även klubbens F19-lag följer med till den nya organisationen som går under arbetsnamnet Uppsala DFF.

Initiativet kom från tränaren Fredrik Bernhardsson och enligt honom är anledningen främst ekonomisk. Han menar att det inte finns förutsättningar för två elitlag i samma förening.

Fredrik Bernhardsson berättar att beskedet har mottagits väl av de flesta spelarna men att det finns en del oro i laget.

– Det är väldigt mycket som inte är klart i den nya föreningen. Bland annat ska det till ett årsmöte i Sirius där de godkänner vårt utträde ur klubben.

Kommer det vara något problem?

– Nej, det tror jag inte. Om de beslutar att vi inte får utträde då blir vi kvar, men det tror jag inte är någon fara. Jag har haft en väldigt bra dialog med styrelsen.

Vad är det som gör att ni kommer ha det bättre ekonomi i en egen förening?

– Det återstår att se. Vi tror att det finns många företag där ute som vill synas i de här sammanhangen och att vi kommer vara alternativet för damelitfotboll i Uppsala, säger Fredrik Bernhardsson.

I nuläget är arbetsnamnet är Uppsala DFF, Uppsala Damfotbollsförening, och i kväll ska laget träffas för att diskutera framtida lagnamn och färgidentitet.

– Jag tror att det är ganska viktigt vad vi heter. Något som är ganska unikt och som alla kan relatera till på något sätt, säger spelaren Märta Säfström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".