Sallén - Alvik
1 av 2
Sonja Entzenberg
2 av 2
Sonja Entzenberg. Foto: Emelie Rockler/Sveriges Radio

Uppsala basket dam nominerade för sina framgångar

"Jätteglad över den här nomineringen"
2:01 min

I november är det som alltid dags för P4 Uppland att dela ut Sportpriset. Uppsala Baskets damer är en av sex kandidater till priset.

– Det är väldigt, väldigt roligt, säger lagets klubbdirektör Sonja Entzenberg.

Laget är nominerade för deras framgångar i Basketligan under året och i våras snubblade de precis på att ta sig till SM-final, trots små resurser.

– Jag grämer mig fortfarande för att vi inte riktigt klarade av det faktiskt. Vi hade ett jättefint lag och tjejerna gjorde en mycket bra säsong rakt igenom.

Vad betydde framgången för er?

– Det har betytt mycket. Jag tänker ofta att tjejerna ska vara förebilder för våra unga spelare här i Uppsala och inspirera dem att satsa på basket. Dessutom ska vi bjuda på bra och underhållande basket.

Pågående säsong har varit tuffare för laget som har förlorat sin huvudsponsor och flera stora stjärnor. Att basketdamerna nu har möjlighet att vinna P4 Upplands sportpris ger en extra skjuts för laget.

– Jag blir jätteglad när vi får den här nomineringen. Det känns lite roligare och att vi vet att vad vi kan ha kapacitet till.

Om du tycker att Uppsala baskets damer ska få P4 Upplands sportpris så kan du rösta på laget. Skicka ett sms till 722 50, börja meddelandet med p4upp i ett ord, gör sedan ett mellanslag och skriv "basket". Varje röst kostar 3 kronor plus eventuell trafikavgift.

Vem som får P4 Upplands sportpris presenteras på Uppsalas idrottsgala om ungefär två veckor.

Övriga fem kandidater hittar du här!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".