Sirius jublar med fansen
1 av 2
Sirius jublar med fansen. Foto: Björn Lindgren/TT
Niklas Busch Thor i matchen mot Halmstad
2 av 2
Niklas Busch Thor i matchen mot Halmstad Foto: Björn Lindgren/TT

Avancemang till allsvenskan gav Sirius nominering

Niklas Busch Thor: Förvånade är vi nog inte
1:52 min

Nu i november är det som alltid dags för P4 Uppland att dela ut Sportpriset. Sirius fotboll är en av sex kandidater till priset.

– Förvånade är vi nog inte. Vi hade nog varit mer förvånade om vi inte varit med tror jag, säger lagkapten Niklas Busch Thor.

Att laget för första gången på 42 år blev klart för allsvenskan ligger förstås bakom nomineringen.

– Det är kul men å andra sidan är det inte klart vem som ska vinna. Det har varit många bra prestationer under året. Det är hård konkurrens, säger lagkaptenen.

Stämningen i laget är på topp efter säsongen och fotbollsspelarna passar på att njuta lite extra av att inte spela match varje helg. I stället passar de på att träna och förbereda sig för allsvenskan, berättar Niklas Busch Thor.

– Om vi vinner kan jag lova att jag hoppar i en isvak, säger han.

Om du tycker att Sirius fotboll ska få P4 Upplands sportpris så kan du rösta på laget. Skicka ett sms till 722 50, börja meddelandet med p4upp i ett ord, gör sedan ett mellanslag och skriv "Sirius". Varje röst kostar 3 kronor plus eventuell trafikavgift.

Vem som får P4 Upplands sportpris presenteras på Uppsalas idrottsgala den 24 november.

Här hittar du övriga fem kandidater!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".