silbersky säpo
Den misstänkte mannens försvarare Leif Silbersky tror att mannen snart är fri. Foto: Björn Larsson/TT

Förhören med terrormisstänkt inställda

Advokat: Jag är fortsatt optimistisk om att min klient ska försättas på fri fot
0:24 min

Förhören med mannen som sitter anhållen misstänkt för förberedelse för terrorbrott i bland annat Bålsta, ställs in. Det bekräftar mannens advokat.

Den misstänkte mannens advokat, Leif Silbersky säger att han är fortsatt optimistisk gällande att hans klient ska försättas på fri fot. 

– Jag utgår ifrån att man ställer in det för att man har andra förhör att hålla innan man vill konfrontera min klient, men jag är fortsatt optismistik även om det förskjuts ett dygn, säger Silbersky. 

Mannen har suttit anhållen sen i söndags kväll och senast på onsdag innan klockan tolv måste åklagare begära honom häktad, annars släpps han på fri fot.

Åklagare Ewa-Marie Häqqvist som leder målet, säger till P4 Uppland att hon inte kommenterar något om brottet i nuläget och hänvisar till sekretessen som råder.

Den här misstankegraden skäligen misstänkt, vad betyder det?

– Det betyder att även åklagaren är osäker och lagt en väldigt låg misstankegrad. Det är väldigt sällan att man gör på det sättet, säger Leif Silbersky. 

Vad kan du säga om förberedelse till terrorbrott?

– Jag är inte beredd att kommentera den delen. Det är upp till åklagaren om man vill släppa ytterliggare information om det. 

Den misstänkte mannen nekar till brott. 

Silbersky uppger vidare till Ekot att han riktar kritik mot åklagarsidan för att hans klient i och med det här blir frihetsberövad ett dygn till. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".