En man har anhållits misstänkt för förberedelse till terrorbrott
En man har anhållits misstänkt för förberedelse till terrorbrott Foto: Claudio Bresciani/TT

Terrormisstänkt häktas eller släpps i dag

Den man som sitter anhållen misstänkt för förberedelse av terrorbrott är fortfarande anhållen. I dag senast kl 12 måste den misstänkte mannen antingen begäras häktad eller friges.

Sedan i söndags sitter en man anhållen, misstänkt för att ha förberett någon form av terrorbrott i Uppsala län. Senast i eftermiddag måste åklagaren Ewamari Häggkvist vid riksenheten för säkerhetsmål besluta om hon vill gå vidare med ärendet eller släppa mannen fri. Beslutet väntas komma vid 12-tiden.

Den misstänktes advokat Leif Silbersky vill inte säga något om fallet förutom att han är övertygad om att hans klient kommer att släppas.

– Utifrån den information som jag har fått finns det inte någon anledning att ha honom frihetsberövad längre, säger han.

Har du fått någon indikation på hur det blir?

– Det vill jag inte kommentera.

Mannen anhölls i sin frånvaro i söndags och greps senare under kvällen. Mannen är misstänkt för förberedelse till terroristbrott från okänd tidpunkt fram till den 13 november i år, bland annat i Bålsta. Åklagarmyndigheten uppgav då att mannen är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Under måndagen förhördes mannen och enligt mannens ombud ska han då nekat till anklagelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".