sdltb6c3d62 Rospiggarna SM-guld 2016
Rospiggarna blev svenska speedwaymästare när laget besegrade Dackarna i SM-finalen på Parken i Hallstavik. Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg th. Foto: Jonas Ekströmer/TT

SM-guld i speedway gav Teurnberg nominering

"Givetvis blir man glad och stolt"
2:14 min

Den 24 november delar vi ut årets Sportpris. Mikael Teurnberg, Rospiggarnas lagledare, är en av de nominerade.

– Det är jättekul. Det är alltid roligt att bli nominerad. Jag blev vald till årets rospigg här i Norrtälje kommun för några veckor sedan, säger han och fortsätter:

– Det är jättekul att få den uppskattningen men sedan kan man inte leva på det och hoppa omkring. Givetvis blir man glad och stolt och det känns som lite belöning för det arbete man lagt ner.

Mikael Teurnberg är förstås nominerad för att Rospiggarnas SM-guld i speedway som klubben tog i år för första gången på 14 år.

Sist Teurnberg var nomierad till P4 Upplands sportpris var när Rospiggarna vann allsvenskan och gick upp i elitserien 2014. Då förlorade han och Rimbo Handboll tog hem priset.

– Visst hoppas man alltid att man ska vinna. När man kör tävling så kan man ju påverka men när det gäller sådant här så går det ju inte. Det blir ju som det blir, säger han.

Om du tycker att Mikael Teurnberg ska få P4 Upplands sportpris så kan du rösta på honom. Skicka ett sms till 722 50, börja meddelandet med p4upp i ett ord, gör sedan ett mellanslag och skriv "Teurnberg". Varje röst kostar 3 kronor plus eventuell trafikavgift.

Vem som får P4 Upplands sportpris presenteras på Uppsalas idrottsgala den 24 november.

Övriga fem kandidater hittar du här!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".