Minskat antal båtmotorstölder i år

Antalet båtmotorstölder i länet ser nu ut att minska. I Östhammar har den här typen av stölder minskat markant under första halvåret i år, jämfört med samma period förra året.

Under första halvåret 2004 stals det 53 båtmotorer i Östhammars närpolisområde men i år så är siffran nere i 10.

Förra våren drog ett båtsamverkansprojekt i gång i Östhammar och detta projekt kan var en av två bidragande faktorer till minskningen av antalet stölder berättar närpolischefen Olle Rehn:

-Vi har haft olika möten då vi kallat olika sommarstugeområden till informationsträffar då vi informerar hur man kan göra det svårare för tjuven. Sen finns det också ett gäng med båtmotortjuvar som åkte fast i Nacka för några månader sedan och efter det har det blivit betydlig bättre hos oss.

Även i Norrtälje och Enköping så säger närpolisecheferna att de har märkt av en minskning av motorstölderna som i stort sett uteslutande har handlat om 4 takts motorer.

Kontakta reportern:

hanna.anander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista