Förskolebarn använder en dator
SKL har nu reviderat sin handlingsplan gällande barn med särskild begåvning. Foto: Elaine Thompson

Förmådde 9-årig flicka sexposera

0:58 min

En man i 25-årsåldern döms för flera sexbrott mot unga flickor över nätet. Mannen har bland annat begått brotten i Skutskär.

Mannen kontaktade flickorna med hjälp av chatprogrammet Kik under våren 2015. Han försökte upprepade gånger få dem att klä av sig och posera framför sina mobilkameror. 

En av flickorna - vid tidpunkten 9 år gammal - förmåddes att utföra sexuella handlingar på sig själv, vilket spelades in av mannen.
Den sju minuter långa filmen hittades senare i mannens ägo tillsammans med en stor mängd bilder på flickan.

Jag trodde hon var elva år - inte nio.

 
Mannen har erkänt gärningarna och säger att han trodde att flickan var 11 år gammal.
Han döms nu för bland annat sexuellt ofredande, utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografibrott. Det sammanlagda straffvärdet ligger enligt tingsrätten på sex månaders fängelse - men straffet omvandlas till 14 timmars samhällstjänst med skyddstillsyn.
Eftersom det enligt tingsrätten finns risk att mannen återfaller i brottslighet döms han också att genomgå ett behandlingsprogram för sexualförbrytare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista