Frivilligorganisationen Missing People (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio
Frivilligorganisationen Missing People (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Missing People vädjar om hjälp i sökandet efter kvinnan

Missing People: 80 personer väntar på att gå ut till sina patruller
0:58 min

I torsdags försvann en 81-årig kvinna från sitt hem i Eriksberg, och hon har fortfarande inte hittats. Polisen har hjälp av både Hemvärnet och Missing People i sökandet.

För att så många som möjligt ska vara med och leta efter den försvunna kvinnan har Missing People skickat ett sms till de drygt två tusen personer i Uppsala län, som är registrerade i skallgångsregistret.

Johan Magnus Eriksson, adminstrativ chef på Missing People, berättar att de hittills har fått bra stöd från Uppsala och att samarbetet med polisen i Uppsala fungerar bra.

– Det är ett så kallat LSO-sök (lagen om skydd vid olycka), vilket innebär att vi går under polisen befäl, berättar Johan Magnus Eriksson.

Hittills är det cirka 80 personer som väntar på att gå ut till sina patruller.

– Vi har redan skickat ut fyra stycken bilpatruller.

Sökandet kommer ske utmed vägar och i skogen i närheten. 

Om man vill hjälpa till, hur gör man?

Det är enkelt, man kommer och går som man vill. Man kommer till den plats vi har annonserat på vår hemsida och på facebook, säger Johan Magnus Eriksson.

Sökandet utgår från Lurbo gård. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".