Uppsala tingsrätt och förvaltningsrätten. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio
Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio

Taxichaufför döms till fängelse för misshandel

Låg i bakhåll vid garage
1:14 min

En taxichaufför i Uppsala döms till fängelse i ett år och fyra månader för grov misshandel. Det efter en konflikt med en annan taxichaufför.

Båda taxichaufförerna ska ha bråkat vid tidigare tillfällen i samband med att de köat utanför centralstationen i Uppsala. Deras berättelser om vad som sedan hänt går isär.

Chauffören som blev misshandlad berättar att han körde hem efter att han avslutat sitt pass, en söndagsmorgon i april 2016. Han stannade bilen nära sin bostad och gick fram för att öppna dörren till sin garageplats. När han stoppade nyckeln i låset fick han två kraftiga slag bakifrån av den dömde mannen. Enligt berättelsen såg han att mannen höll i ett tungt metallföremål. Den misshandlade mannen sprang mot sin bil för att hitta något att försvara sig med medan den dömde mannen upprepande hotade honom till livet och slog honom fler än sex gånger i huvudet.

Den dömde mannens berättelse ser annorlunda ut. Han hävdar att den misshandlade mannen var mycket aggressiv och gick till attack. Den dömde mannen fick också skador efter händelsen på handen och över bröstet.

Tingsrätten bedömer att utredningen ger ett tydligt stöd åt de uppgifter som målsäganden lämnat. Mannen som slog den andra taxichauffören i huvudet döms alltså till fängelse i ett år och fyra månader. Han ska också betala skadestånd till den misshandlade mannen på 67 595 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".