Forsmarks kärnkraftverk. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Forsmarks kärnkraftverk. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Narkotika skickades till Forsmarks kärnkraftverk

Forsmarks presschef: Stängde av arbetsplatsen
0:53 min

Under onsdagsförmiddagen identifierades ett kuvert i inkommande post till Forsmark kärnkraftverk som innehöll pulver.

Preparatet, som förmodligen är ett syntetiskt narkotikapreparat, ska vara ofarligt. Man vet ännu inte vem som kan ha skickat preparatet.

Det var under eftermiddagen som postsorteringen spärrades omedelbart av och skyddsvakt tillkallades för att bevaka avspärrningen. Samtidigt stängdes även ventilationen i byggnaden. Polisen tillsammans med Nationella bombskyddet var på plats och tog hand om kuvertet och skickade sen innehållet på analys.

– Det kom ett kuvert med posten under förmiddagen till Forsmark. Det var vid vår ordinarie posthantering som då vår personal identifierade en liten plastpåse med något slags pulver i. 

Vad hände sen? 

– Vi har rutiner för det här så vi tog omedelbart kontakt med våran bevakningscentral och man stängde av arbetsplatsen och även ventilationen. Polisen är nu på plats och ska ta med och skicka det här innehållet på analys, säger Forsmarks presschef Claes-Inge Andersson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".