ESK får underkänt av licensnämnd

De ekonomiska problemen för Enköpings SK har på nytt blivit akuta. Elitlicensnämnden beslutade vid sitt helgsammanträde att underkänna ESK:s åtgärdsplan, och nu måste klubben snabbt vidta åtgärder, annars blir det degradering en division.
Elitlicensnämnden har som uppdrag att se till att elitklubbarna i allsvenskan och superettan har en sund ekonomi och vid helgens sammanträde gick nämnden igenom åtgärdsplanerna för de klubbar som har stora skulder. ESK har ju skulder på hela sju miljoner och var en av två klubbar som elitlicensnämnden inte godkände. Två månaders respit Enligt nämnden var ESK:s åtgärdsplan för luddig och behöver kompletteras. Inom några veckor ska därför ESK:s ledning och nämnden träffas för att diskutera situationen, sen har har klubben till den sista juni på sig att vidta de åtgärder som nämnden kräver. Klarar klubben inte det, då blir det degradering en division till nästa säsong.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".