"En telefon bör fungera när man lyfter på luren"

En uppsalafamilj har haft stora problem med sin telefon. De har har valt att ha bredbandstelefoni via företaget Comhem. Familjen som har valt att vara anonym, har haft problem med sin telefon och har bland annat inte kunnat ringa. Eftersom de har en liten bebis så är de oroliga för vad som kan hända om inte telefonen fungerar.

När släkt och vänner har försökt att ringa till familjen så kommer de inte fram utan istället kommer det ett felmeddelande som säger: ditt telefonsamtal kan inte kopplas fram just nu pga fel i nätverket.

På den två och en halv vecka som de har haft Comhem så har det varit minst tre avbrott. Senast hade de ett avbrott i förrgår i fyra timmar. De kan ha haft ännu fler avbrott, men familjen har själva märkt av tre.

Petter Östlund som är chef för telefonin på Comhem säger på en brusig telefonlinje från Brasilien, att det här är mycket ovanligt, men att det kan hända.

- Det här är mycket ovanligt, vi har samma kvalité som Telia och de ligger nere ibland. Så det kan hända, men det är mycket ovanligt. Och det är mycket olyckligt att det har hänt här.