Musikhjälpen paddel
Sören Kjellqvist tillsammans med Glenn Mattsing. Foto: Privat

Knivstabo paddlar till Örebro för Musikhjälpen

"Meningsfullt på ett helt annat sätt"
2:16 min

Sören Kjellqvist, äventyrare från Knivsta, ska ro till Örebro från Stockholm för att samla in pengar till Musikhjälpen 2016.

Initiativet "Ro och paddla för Musikhjälpen" består av 20 paddlare som ska ta sig i kajaker från Stockholm till glasburen i Örebro. En av de som hakar på äventyret är Knivstabon Sören Kjellqvist.

– Det som blir utmaningen är att det är kallt nu. Isen har inte lagt sig på Mälaren än och vi håller tummarna för att den inte gör det heller, för det är som kan hindra vår framfart, säger Sören Kjellqvist som ror en ocean roddbåt tillsammans med Glenn Mattsing.

De planerar att ro och paddla fem mil per dygn och räknar med att anlända till Örebro på torsdag. Förra året genomfördes ett liknande äventyr för Musikhjälpen och Sören Kjellqvist hoppas att insamlingen blir en stående tradition.

– Vi lyckades dra in en bra summa förra året och i år hoppas vi komma upp i ett sexsiffrigt belopp, säger han.

De kommer samla in pengar genom en digital insamlingsbössa, en bössa på däck och en auktion.

– Det gör världens skillnad när man vet att man inte bara ror och paddlar för sin egen skull, utan man har ett högre syfte. Det gör att det blir meningsfullt på ett helt annat sätt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".