Brandbil på utryckning.
Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT.

20-åring anhållen för mord vid brand

Åklagare: Vi har hört en mängd personer i utredningen
1:15 min

En 19-årig kvinna hittades död efter lägenhetsbranden i Luthagen under tisdagen. En 20-årig man sitter anhållen misstänkt för mord och mordbrand.

Under tisdagskvällen så uppgav polisen att brottsoffret i lägenhetsbranden i Luthagen har identifierats. Den avlidne är en 19-årig kvinna hemmahörande i Uppsala. Anhöriga är underrättade.

Larmet om lägenhetsbranden inkom till polis och räddningstjänst vid 12.50-tiden. När räddningstjänsten kom till platsen ska branden ha varit fullt utvecklad. Rökdykare som tog sig in i lägenheten anträffade en avliden kvinna i lägenheten och polisen kunde senare gripa en 20-årig man i anslutning till platsen, misstänkt för mordbrand.

Åklagare Anne Sjöblom anhöll 20-åringen senare under tisdagskvällen. 

– Den misstänkte är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord och mordbrand. 

Det har redan hållits två förhör med den misstänkte gärningsmannen och fler förhör ska hållas. En mängd andra personer i utredningen har också hörts. 

Det här brottet skedde ju mitt på dagen, finns det misstanke om att kvinnan bragts om livet innan branden bröt ut?

– Det är saker som har med utredningen att göra, jag vill inte lämna ut något om det just nu, säger åklagare Anne Sjöblom som leder förundersökningen. 

Om kvinnan och den misstänkta mannen haft någon slags relation eller hur de kände varandra, vill Anne Sjöblom inte gå in på. Inte heller motivet för brottet, då det råder förundersökningssekretess.

Senast på fredag klockan 12 måste åklagare bestämma om mannen ska häktas eller inte.  

Avspärrningarna kring brottsplatsen har minskats ned så att boende ska kunna återvända till sina bostäder. 

Ett intensivt utredningsarbete pågar, bland annat ett kartläggningsarbete av brottsoffret och gärningsmannen för att få fram en motivbild. 

Vi har försökt att nå den misstänkte mannens advokat utan framgång. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".