fyrishov fixcad
1 av 2
Foto: Ellen Zettergren/Sveriges Radio
nya simhallen
2 av 2
Såhär planerar man att den nya simhallen ska se ut. Foto: Fyrishov

Så kan det nya Fyrishov bli

"Jag tror det kommer bli succé"
1:48 min

En renovering av äventyrsbadet och en ny simhall. Det är vad Fyrishovs ledning vill se i det framtida Fyrishov.

Suleyman Anter (V) är styrelseordförande i Fyrishov AB och säger att det finns ett stort renoveringsbehov av både äventyrsbadet och simhallen. Men också att man ser en efterfrågan av fler simhallar då Uppsala kommun växer.

Äventyrsbadet har det redan beslutats om och kommer att  stängas för renovering mellan april och augusti nästa år.

– Jag tror det kommer bli succé. En ny simhall och ett nytt äventyrsbad. Det här kommer bli väldigt attraktivt inte bara för Uppsalabor utan också för andra kommuner, säger Suleyman Anter. 

Det andra som presenterades var ett förslag om att bygga en helt ny simhall. Som är tänkt ska vara en multihall med fyra olika bassänger och bland annat mobila läktare, som ska kunna ta emot närmare 500 personer.

Tanken med den nya simhallen är att den dels ska ersätta den nuvarande simhallen när den renoveras. Men att det också finns ett ökat tryck av att ha en simhall som passar för personer med olika behov. 

 – Renoveringen av den nuvarande simhallen kan ta flera år och vi behöver en simhall helt enkelt, men också för att kommunen växer, fortsätter Suleyman Anter.
 
Budgeten för renoveringen av äventyrsbadet räknas på 20 miljoner kronor och 200 miljoner för den nya simhallen. Som man planerar att börja bygga 2018, om Uppsala kommun fattar beslut om det. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".