Vivianne Obaid
Vivianne Obaid kom själv till Sverige som flykting när hon var 19 år gammal. Foto: Niklas Clarkson/Sveriges Radio

Vivianne är länets mest företagsamma

"En stämpel på att jag gör ett bra jobb"
1:50 min

Nu prisas blomsterhandlaren Vivianne Obaid av Svenskt Näringsliv efter att hon gett unga och nyanlända en chans på arbetsmarknaden.

– De kommer hit till ett främmande land och en främmande miljö. Först ska man lära sig svenska i ett klassrum men det räcker inte. Man måste ut och prova på, träffa människor och prata med folk. Det är det vardagliga språket de ska lära sig, säger hon.

Viviane Obaid var en av fem finalister till Svenskt Näringslivs utmärkelse Årets mest företagsamma människa i Uppsala län. Hon valdes sedan till vinnare av allmänheten.

– Det är viktigt. Det är en stämpel på att jag gör ett bra jobb. När jag började hjälpa till gjorde jag det för att jag har varit i den situationen själv. Jag vill dela med mig och ställa upp.

Hon driver Blomsterhallen i Uppsala sedan 1993 tillsammans med Safian Abou-Soultan. Företaget har tidigare fått en rad utmärkelser, exempelvis DI Gasell, Årets Pionjär och Småföretagarnas Favorit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".