Löfven höll jultal i Enköping
Löfven höll jultal i Enköping Foto: Pontus Lundahl/TT

Stefan Löfven höll jultal i Enköping

Statsministern talade om hjälparbetare i Enköping
0:50 min

Stefan Löfven höll vid lunchtid i dag sitt traditionsenliga jultal på Stora torget i Enköping. Temat var "stad och land".

I inledningen talade statsministern om hjälparbetare i Enköping, att Hela människan förra månaden firade att de har hjälpt medmänniskor i Enköping i 40 år.

Bredbandsutbyggnad var en sak som statsministern också talade om.

– Nu höjer vi Sveriges digitala ambitioner så att över en halv miljon fler människor ska få tillgång till 100 megabit bredband inom fyra år, sa statsministern i talet.

I morgon ska bostads- och digitaliseringsministern Peter Eriksson presentera en bredbandsstrategi för att få ett helt uppkopplat Sverige, sa också statsministern.

– Talet handlar bland annat om klyftorna mellan stad och land, säger Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach.

– Hur det är i förorten har också varit väldigt mycket i fokus. Ofta får förorterna vara exempel på krockar som beror på invandring, i alla fall enligt partiledarna. Så det handlar inte bara om glesbygden utan om förorterna också, säger Fredrik Furtenbach.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".