Olycka vintertid, genrebild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Räddningstjänsten varnar för hala vägar i länet

"Man ska vara väldigt försiktig"
0:22 min

Flera bilister körde i diket runtom i länet under annandagen. Räddningstjänsten varnar för att det kan vara rejält halt trots plusgrader.

--Folk blir väldigt förvånade. Det står flera plusgrader inne i bilen, men vägarna kan konstigt nog vara glashala ändå, säger Tony Frank, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral.

Under annandagen sätter sig många i bilen och kör hem efter julfirandet. Och för många kan halkan komma som en obehaglig överraskning. Flera bilar hamnade i diket under måndagen runtom i länet.

En bilist körde av väg 292 mellan Tobo och Tierp.  En annan slog runt med bilen vid tio på väg 288 vid Bärby norr om Uppsala. Strax därefter skedde en annan singelolycka på väg 77 vid Hallstavik. I samtliga fall verkar de inblandade ha klarat sig utan allvarligare skador.

Huruvida det var halkan eller något annat som låg bakom olyckorna är oklart. Men räddningstjänsten har själva konstaterat att det varit glashalt på olycksplatserna.

--Även om vägarna kan se torra ut så kan det ändå vara blankis ute på vägarna. Så man ska nog vara väldigt försiktig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".