polisen
Foto: Johan Nilsson/TT

Ung man hittades död i skogen

Polisen: Fynd och iakttagelser gör att brott inte kan uteslutas
1:06 min

Under lördagen påträffades en ung man avliden i ett skogsområde i Lunsen, söder om Uppsala. Enligt polisen ska mannen varit anmäld försvunnen sen ett par dagar tillbaka.

Polisen uppger under söndagsmorgonen att mannen som påträffats avliden nu ska vara identifierad och att anhöriga underrättats.

Den nu avlidne mannen ska enligt polisen ha varit anmäld försvunnen sen ett par dagar tillbaka och ska inte varit hemmahörande i Uppsala. 

Larmet kom in vid 13-tiden under lördagen av två personer som var ute och gick i Lunsen och som anträffade en avliden man, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström. 

Han vill inte gå in på vilken typ av skador som mannen hade, men säger att det är skador som gör att brott inte kan uteslutas. Dödsorsaken är inte klarlagd, men en förundersökning om mord har inletts. 

– Platsen ligger ett bra stycke från farbar väg. Efter undersökningen på platsen så fick vi begära hjälp av Sjöfartsverkets helikopter för att bärga kroppen ut ur det här skogsområdet, säger polisens presstalesperson Christer Nordström. 

Nu inväntar man den rättsmedicinska undersökningen. Den tekniska undersökningen av platsen ska vara klar och under söndagen så kommer man att fortsätta utredningsarbetet med bland annat vittnesförhör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".