Inga Stenbrink, ordförande i Uppsala Petanque Club
I Uppsala Boule & Bollhall pågår Svenska Cupen Öppen, Inga Stenbrink är spelledare. Foto: Joanna Korbutiak/Sveriges Radio

Polisen misstänker att branden i boulehallen var anlagd

"Frågan är hur länge vi blir utan hall nu"
0:40 min

Vittnen ska ha sett hur personer sprang från byggnaden i samband med att elden startade. Polisen misstänker nu att någon satte eld på boulehallen i Gottsunda.

-Det tycks inte finnas någon naturlig förklaring till att byggnaden börjat brinna och personer har setts springa därifrån. Vi misstänker att branden var anlagd, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.  

Branden startade i söndagskväll i boulehallen på Valthornsvägen i Gottsunda. Polisen väntar nu på att brandresterna ska svalna så att man kan göra en teknisk undersökning.

För bouleklubben kommer branden som ett hårt slag. Det är osäkert om man kommer kunna genomföra flera av dom stora bouletävlingar som är inplanerade framöver.

– Det är totalt fruktansvärt. Vi har en av de största och finaste hallarna och vi ska i år arrangera många stora tävlingar, säger Inga Stenbrink, ordförande i Upsala petanque club.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".