Tierp drar åt svångremmen

Tierp kommuns ekonomi är dålig. För att komma till rätta med det vill kommunledningen nu skära kraftigt med upp till 75 procent i planerade inköp, och även flytta upp alla beslut om inköp en chefsnivå.
Upplandsnytt har tidigare berättat att Tierps kommun helt oväntat drabbats av ett tjugo miljoner stort hål i budgeten. För att komma till rätta med det vill nu den socialdemokratiska majoriteten att alla inköp måste beslutas av närmsta högre chef och också att frågor om anställningar längre än 14 dagar måste beslutas i kommunstyrelsens arbetsutskott. Sammantaget förväntar sig kommunledningen att åtgärderna ska ge snabba resultat i den blödande budgeten. Eftersom det är snabba resultat man vill ha, så tror kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson inte att det här kommer att påverka de planerade ombyggnationerna av gymnasieskolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista