Mp föreslår skattehöjning

Miljöpartiet vill höja skatten i Uppsala med 25 öre nästa år. Pengarna ska gå till att minska klass- och gruppstorleken inom barnomsorgen och skolan.
Skattehöjningen skulle innebära runt 500 kronor mer i skatt per år för någon som tjänar 15 000 kronor i månaden. Kommunens intäkter ökar med totalt 67 miljoner kronor och pengarna skulle enligt miljöpartiet räcka till att minska klasserna i skolan och grupperna i förskolan med i snitt två barn. Enligt miljöpartiet finns idag ingen annan möjlighet än att höja skatten. -Vi får inte längre höja taxorna inom barnomsorgen, eftersom det finns en maxtaxa där, vårt enda alternativ är att höja skatten nu, säger miljöpartisten Niclas Malmberg Andra skillnader i miljöpartiets budget, jämfört med socialdemokraternas, är bland annat att man vill att pensionärer med höga inkomster ska betala mer för maten i äldreomsorgen och att miljöpartiet vill satsa mindre på att köpa mark som kommunen sedan ska sälja till bostadsföretag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".