Många anmälningar mot dörrvakt

En dörrvakt vid en av Uppsalas större innekrogar riskerar åtal för misshandel. Vakten är anmäld för att vid fyra olika tillfällen ha slagit och misshandlat människor som besökt krogen och åklagare utreder just nu händelserna.
- Han började tjafsa och jag gick därifrån. Då sprang han efter mig och slog mig på käften och höll fast mig i armarna, säger Simon, en av dem som tidigare råkat illa ut av dörrvakten. Polisbilar och blåljus är idag en vanlig syn utanför många av Uppsalas inneställen - men det är inte bara kroggästerna som slåss med varandra. Varje helg görs också en eller ett par polisanmälningar mot dörrvakter i Uppsala. För Simon skulle det bli en trevlig kväll med kompisarna på krogen men det slutade med sönderslagna tänder och besök på akuten. Han polisanmälde ordningsvakten men ord stod mot ord och anmälan avskrevs. Men nu har samma vakt återigen polisanmälts, och det inte vid mindre än fyra olika kvällar - Jag har inte varit med om något mål mot en ordningsvakt där det funnits flera anmälningar, säger åklagaren Lars Göransson. Den nu misstänkte ordningsvakten är i 30-års åldern och har i flera år jobbat i dörren på olika krogar i Uppsala. Polismyndigheten i Uppsala som utfärdar ordningsvaktsförordanden har tillsvidare beslutat att stänga av ordningsvakten. Om han åtalas och döms för misshandel riskerar han att bli av med sin rätt att jobba som dörrvakt. - Han har inte rätt att slå folk. Hans jobb är att ta hand om gäster som bråkar, inte att
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista