Sirius bandy. Arkivfoto: Christer Åsentorp/TT
Foto: Christer Åsentorp/TT

Sirius bandy får elitlicens

Erik Weiman, ordförande: Jätteskönt att få den stämpeln
0:51 min

Sirius bandy, som tidigare haft det kämpigt med ekonomin, har nu beviljats så kallad elitlicens av Svenska bandyförbundet.

Eliticens är ett krav för att få spela i elitserien. För att få det krävs att man har god ordning på sin ekonomi. Men i höstas, när de flesta elitserieklubbarna fick sina licenser, ansågs Sirius ekonomiska resultat vara för dåligt.

Uppsalaklubben fick då ett halvårs dispens och har under den perioden granskats särskilt av Bandyförbundet.

Erik Weiman, ordförande i Sirius bandy, säger att en elitlicens betyder mycket för klubben.

– Ingen kan ifrågasätta att vi spelar elitbandy nästa år. Mer praktisk betyder det att vi har fått ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt, säger han. Det känns naturligtvis jätteskönt att få den stämpeln, säger han.

Även sportsligt är Sirius bandy klart för spel i elitserien nästa säsong. Erik Weiman har goda förhoppningar om att laget då kommer att ta sig till slutspel.

– Vi har en väldigt positiv attityd när vi möter våra partners och sponsorer. Det är ännu ett kvitto på att vi kan satsa vidare. Vi ska naturligtvis vara med och kriga om slutspel, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".