Radiopasta
Foto: Emelie Rockler/Sveriges Radio

Martin Anderssons radiopasta

Köksmästare Martin Andersson bjuder på radiopasta med broccoli, gorgonzola och valnötter.

Radiopasta med broccoli, gorgonzola och valnötter

Recept för 4 personer

  • 1 gul lök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 5 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 100 g gorgonzola,
  • 1 citron, juice och zest
  • 100 g valnötter, hackade
  • 500g broccoli plockad i små buketter
  • 400g torkad pasta av valfri favorit sort
  • Salt
  • Ny malen svartpeppar
  • Olivolja

 

Gör så här:

Fräs lök och vitlök i en kastrull med lite olivolja. På med crème fraiche och grädde, koka upp och låt det hela små puttra en stund. Rör ner gorgonzola och låt såsen små puttra på låg värme, koka ej upp såsen igen för då spricker det. Smaka av såsen med salt och citron.

Koka pastan enligt anvisningar på paketet, släng i broccolin i samma vatten som pastan när det återstår ca 3 minuter på koktiden. Häll av pastan och broccoli. Blanda sen gorgonzolasåsen med pastan, broccolin och valnötterna, smaka av med salt och svartpeppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".