Tror på lönetrappan. Malin Edin, Cecilia Giron Eriksson och Therese Andersson tror att påslaget efter två år gör att fler socialsekreterare blir kvar i kommunen.
1 av 3
Tror på lönetrappan. Malin Edin, Cecilia Giron Eriksson och Therese Andersson tror att påslaget efter två år gör att fler socialsekreterare blir kvar i kommunen. Foto: Erik Leijonhufvud/Sveriges Radio
Randi Graungaard, verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen vid Tierps kommun
2 av 3
Vill bygga lönetrappa. Randi Graungaard, verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen vid Tierps kommun, bygger en lönetrappa för att minska personalomsättningen. Foto: Erik Leijonhufvud/Sveriges Radio
Randi Graungaard, verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen vid Tierps kommun
3 av 3
Öppnar dörren för lönetrappa. Randi Graungaard, verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen vid Tierps kommun

Ny lönetrappa för het yrkesgrupp

Therese Andersson, socialsekreterare: Fler kommer att stanna
2:04 min

Tierps kommun har svårt att behålla nyutbildade socialsekreterare. Var tredje som anställs slutar efter två år. För att få fler att stanna vill kommunen locka med en lönetrappa.

Socialsekreterare är eftertraktade på arbetsmarknaden, och många arbetsgivare slåss om kompetensen. Tierps kommun brottas med problemet att en stor andel nyutbildade socialsekreterare väljer att gå vidare till en annan arbetsplats efter ett par år.

– Vi tappar fart varje gång en socialsekreterare slutar, och det tar tid att introducera nyanställda, säger Ragni Graungaard som är chef för individ och familjeomsorgen vid Tierps kommun, den enhet som har hand om familjestöd, bostadsbidrag med mera.

För att få fler att jobba kvar förhandlar arbetsgivaren och facket om en lönetrappa som enkelt förklarat innebär att de nyanställda kan räkna med ett lönepåslag efter två och fem år, och att det ligger utöver löneförhandlingarna.

– När man kommit en bit i sin karriär så belönas man, säger Randi Graungaard.

Förhandlingarna om lönetrappan mellan arbetsgivaren och facken är i gång och "finliret" handlar om att komma överens om hur man gör med anställda som är tjänstlediga och dem som har jobbat länge i kommunen.

Före sommaren hoppas Randi Graungaard att lönetrappan ska vara på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".