Foto: Cathrin Reth/Sveriges Radio
Foto: Cathrin Reth/Sveriges Radio

Färre tågstopp oroar i Knivsta

Pendlare: Jag kanske flyttar till Stockholm
1:25 min

SJ planerar att låta färre direkttåg stanna i Knivsta. Men förslaget får kritik både från politiker och boende.

– Jag kanske flyttar till Stockholm, säger Hamed Khavari som pendlar mellan Knivsta och Stockholm, där han studerar.

– Det är väl okej för de som bara åker mellan Knivsta och Uppsala. För de som pendlar till Stockholm blir det bökigare. Det blir ju fler stopp och det tar tid, säger Kerstin Boström.

Det var på ett samrådsmöte tidigare i veckan som SJ talade om att företaget vill satsa på fler direkttåg mellan Uppsala och Stockholm. Bra för pendlarna från Uppsala, men sämre för dem som vill kliva på i Knivsta eftersom fler direkttåg innebär färre SJ-stopp just där.

De färre tågstoppen ska ersättas med pendeltågstrafik enligt förslaget. Men det gillar inte politikern Lennart Lundberg, från partiet Knivsta.nu. Han befarar att den ändrade trafiken, om förslaget går igenom, försämrar kommunens attraktionskraft.

– Det blir ju sämre eftersom de här pendeltågen tar längre tid. Det ger sämre valmöjligheter för pendlare från Knivsta. Det är oroande att sådana här förslag alls kommer upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".