Uppsala-kopplerska fick 2,5 år

Idag kom hovrättsdomen i den omtalade kopplerihärvan där en kvinna för att ha drivit en thai-massagesalong i Uppsala där det förekommit försäljning av sexuella tjänster.

Två kvinnor döms till fängelse för sin medverkan i en prostitutionshärva i Uppsala. Den äldre av dem, i 45-årsåldern, fälls av Svea hovrätt för grovt koppleri och får ett fängelsestraff på 2,5 år. Den andra kvinnan, i 20-årsåldern, döms till ett års fängelse för medhjälp till grovt koppleri, rapporterar SVT Nyheter.

Det var i början av mars förra året som två kvinnor greps efter att polisen gjort ett tillslag emot en thai-massagesalong i centrala Uppsala. Misstankarna var att det funnits handel av sexuella tjänster på salongen. Enligt åtalet rörde det sig sammantaget om tusentals fall av prostitution.

De båda kvinnorna åtalades misstänkta för grovt koppleri och medhjälp till grovt koppleri. I juni 2016 dömde Uppsala tingsrätt den huvudmisstänkta kvinnan för koppleri till ett år och sex månaders fängelse. Den andra kvinnan friades från anklagelserna.

Åklagarna överklagade domen och ville att kvinnan borde dömas för grovt koppleri till fem års fängelse. Även den dömda kvinnan överklagade och menade att hon borde frias från anklagelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista