Pia Sundhage.
Pia Sundhage.

Sundhage tror på IK Uppsala Fotboll

Pia Sundhage: Måste ha modet att ha tålamod
2:24 min

I dag hade IK Uppsala fotboll sin första sponsorträff och på plats för att prata fanns också fotbollslegendaren och förbundskapten Pia Sundhage.

– De människor som tar ett sånt här steg har en vilja och vill utveckla spelet för tjejer som spelar fotboll. Är man bara flera så brukar det bli väldigt, väldigt bra, säger Pia Sundhage.

IK Uppsala Fotboll hamnade (som Sirius) i mitten av Elitettan förra året och gör nu sin första säsong under det nya klubbnamnet. Men att det blir bra på en gång är ingen självklarhet.

– Man måste ha modet att ha tålamod, säger Pia.

Fotbollen, speciellt på damsidan, har under lång tid varit bra i Uppsala med omnejd. Bälinge rosade länge marknaden i Allsvenskan och spelare som Josefin Öqvist, Linda Sembrant och Emila Appelqvist har fotbollsfostrats i Uppsala.

– Det finns mån miljö här som gör att det inspireras. Där det poppar upp starka förebilder där smittar det av sig och inspirerar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".